Vårdalen

Vårdalen blir ett lummigt bostadsområde som gränsar till Skaftkärrs öppna åkerdal. Den populära friluftsleden i Humla med stigar och skidspår går i södra delen av åkerdalen och lockar att röra sig.

De första tomterna på Vårdalsbergets detaljplaneområde kom till salu hösten 2018. På Vårdalsbäckens detaljplaneområde byggs redan småhus med god fart.

Vårdalen är ett nytt energieffektivt småhusområde. Norra delen av området gränsar till en parkzon. Från parken leder en gång- och cykelväg till den nybyggda skolan och till köpcentrumet genom bostadsområdet i Vårberga. Närtjänsterna (daghem, skolor, ungdomsgård och bibliotek) ligger i Vårberga. Dagligvaruaffärerna finns i Vårberga köpcentrum och i Östermalm. Avståndet till Borgå centrum är cirka fyra kilometer.

Tomt 5727-3 på adressen Vårdalsvägen 12 är ett ypperligt objekt för en byggare som förutom bostadsbyggnad vill förverkliga kontors-, affärs- eller serviceutrymmen, vilket detaljplanen ger möjlighet till.

Tomter som överlåts tillsammans

Egnahemstomter som har ett gemensamt servitut för vägförbindelse överlåts samtidigt åt samma sökande. Då står det ”Ja” i kolumnen ”Bara med annan tomt” i tabellen här under. Genom att klicka på tomtens fastighetsregisternummer ser du vilka tomter som överlåts tillsammans.

I tabellen här under ser du tomterna som finns till salu i området.

Klicka på fastighetens nummer och beräkna tomtens anskaffningskostnader.