Välbefinnande i Vårberga

Vårberga är ett levande och omväxlande bostadsområde nära centrum. Med hjälp av projektet för utveckling av Vårbergaområdet förbättras områdets trivsel ytterligare i samarbete med invånarna och andra aktörer. Vårberga bildningscenter Kantelehuset och Kvartersesset i Vårberga affärscentrum erbjuder lokaler för olika verksamheter och är mötesplatser för invånarna. Vårberga Kvarterscoacher är en grupp av frivilliga invånare, som aktivt deltar i den invånarcentrerade områdesutvecklingen. I Vårberga finns sedan tidigare ett bibliotek, en ungdomslokal, barnrådgivning och familjecafé. Kom med i verksamheten!

Vårberga blev trea i tävlingen Årets nyländska stadsdel 2018

Vårberga kallades i Nylands förbunds urvalskriterier som vagga för utvecklingen av samhörighet. Man har kunnat ge den gamla förorten ett nytt liv genom att boendena har fått medverka och olika boendegrupper har tagits med i utvecklingsarbetet på ett jämlikt sätt. I Vårberga har man också strävat efter att de som har det sämre ställt har fått vara med och medverka och stärka deras jämställda ställning som del av gemenskapen

Läs nyheten Vårberga blev trea i tävlingen Årets nyländska stadsdel 

Kantelehusets sommarlunch

Den populära och önskade sommarlunchen serveras igen i Kantelehuset i Vårberga under vardagar 3–20 juni. I samband med sommarlunchen får man också låna olika sommarspel från Kantelehuset och besöka biblioteket.

Läs mera om Kantelehusets sommarlunch och bekanta dig med matlistan

Verksamhet i Vårberga sommaren 2019

Det erbjuds mångsidig verksamhet för alla åldrar. Välkommen med! 

Bekanta dig med sommarverksamheten i Vårberga

Följ evenemang och verksamhet i Vårberga i Facebook

Kevätkumpu Vårberga gruppen på Facebook