De unga

Vill du påverka? Ställ upp som kandidat till ungdomsfullmäktige

I november väljs nya medlemmar till Borgå ungdomsfullmäktige för perioden 1.1.2021–31.12.2022. Alla Borgåungdomar som är födda 2001–2006 kan ställa upp i valet. Man kan ställa upp som kandidat fram till den 30 oktober genom att fylla i en blankett som fås från den egna skolans kansli eller från någon av stadens ungdomslokaler (Zentra i centrum, Kertsi i Gammelbacka eller Nuokka i Vårberga).Läs mera


Avgiftsfria klubbar för hela läsåret  

Bandskola på ungdomslokalen Zentra i centrum för 11-14 åringar och keramikklubb på ungdomslokalen Nuokka i Vårberga för 6 klassister och äldre ungdomar börjar vecka 37. Klubbarna är avgiftsfria. Mera information från ungdomstjänsternas byrå, tfn 040 4891 622.


Ungdomslokalerna

Ungdomslokalerna är öppna på eftermiddagarna och kvällarna i centrum, Vårberga och Gammelbacka.

Kontaktuppgifter och öppettider

Ungdomstjänsternas kontaktuppgifter


Ungdomstjänsternas spelverksamhet SideQuest

Ungdomstjänsternas spellokal finns i Monttu i ungdomslokalen Zentra, på Mannerheimgatan 20. Ungdomstjänsternas spelverksamhet är till för alla ungdomar, oavsett kön eller spelfärdigheter. Vårt mål är att stödja och fostra barn och unga i ”smart” spelande. Vi diskuterar aktivt med ungdomarna om spelande som en del av en balanserad vardag.

 Principer för spelverksamheten

Aktuella meddelanden och nyheter finns på vårt Instagram-konto

SideQuest


Det uppsökande och målinriktade ungdomsarbetet 

Det uppsökande och målinrikade ungdomsarbetet kan kontaktas, om du funderar på din egen livssituation eller oroar dig för en närstående. Det uppsökande ungdomsarbetet är avsett för unga i åldern 16–29 år och det målinriktade ungdomsarbetet för unga i årskurs 7–9.


Navigatorn ger råd

Navigatornhar öppet må-ons kl. 12.30-16 och tors kl. 12.30-18.
Via Kopparis chattfår du tag på en anställd vid Navigatorn från måndag till torsdag kl. 12.30-16.

Aktuell information hittar du lätt på Navigatorns
Instagram
Facebook


Podcast för unga

Ungdomsarbetarna bestämmde sig för att göra en podcast riktad till ungdomar, ungsnack. När pandemin bröt ut så hade vi inte möjlighet att träffa ungdomar på samma sätt som vi normalt gör. I podcasten behandlar vi olika teman, både lättare och tyngre, röda tråden är välmående. 

Podcasten är på svenska och det läggs upp ett nytt avsnitt en gång i veckan på Soundcloud. I juli har podden sommarpaus, nya avsnitt kommer i augusti. 

Lyssna på podcasten här. 


Ungdomsarbetare på sociala medier

På Instagram och ungdomstjänsternas andra kanaler på sociala medier hittar du aktuellt information.

Alla ungdomsarbetare kan kontaktas antingen per telefon, WhatsApp, e-post eller ungdomstjänsternas Instagramkonto.


Stadens tjänster under coronatiden

Meddelande