De unga

Skolelevers sportlov 2019

Det är trevligt att semestra och vila upp sig men också att träffa kompisar inom fritidssysselsättning eller att prova på något helt nytt. Borgå stads kultur- och fritidstjänster arrangerar tillsammans med sina samarbetspartners olika läger och kurser. Det arrangeras aktiviteter för ungdomar och hela familjen.

Anmälningen till ungdoms- och idrottstjänsternas verksamheter inleds den 22.1. kl. 9.00. Länken till anmälningen öppnas då vid verksamhetens presentation.

Läs mera

Klubbverksamhet i ungdomslokal Nuokka

Det börjar klubbverksamhet i Vårberga ungdomslokal Nuokka under Februari. Som klubbledare fungerar ungdomar som har gått klubbledarutbildning. Klubbar är för årskurs 3-4.

Mer information och anmälningar

Kom och diskutera puberteten med Raisa Cacciatore den 28. februari

Borgå ungdomstjänster ordnar en diskussions kväll, med temat Mot puberteten för vårdnadshavare den 28 februari på ungdomslokalen Zentra. (Mannerheimgatan 20). Under kvällen föreläser den uppskattade barnpsykiatern och Befolkningsförbundets specialistläkare Raisa Cacciatore. Anmälningen är öppet 13.2. - 27.2.2019.

Läs mera och anmäl dig med

Kurs i självförsvar för flickor och kvinnor 

På ungdomslokal Zentra (Mannerheimgatan 20) arrangeras den 2. i mars kl. 12-16 kurs i självförsvar för flickor och kvinnor. Kursen ordnas av XLNT Sport tillsammans med Borgå stads ungdomstjänster. Utbildaren Janne Aho är utbildad i användning av maktmedel som är godkänd av polisstyrelsen

Kursavgiften är 10€ om du är en borgåbo i åldern 13-17 år eller en borgåbo i åldern 16-29 år som har ett giltigt studerandekort som FPA har beviljat. 

Läs mera och anmäl dig med

För övriga personer är priset 39€. 

Läs mera och anmäl dig med

TEATRIS -festivalen 23. - 24.3.2019 i Sibbo

Östnylands Regionfestival TEATRIS -festivalen för ungdomar ordnas den 23.-24.3 i Sibbo. Temat för årets återkommande kulturevenemang är scenkonst och allt vad det innefattar. TEATRIS-festivalen bjuder in alla östnyländska ungdomar i åldern 10-25 att uppträda med sin grupp inför en stor publik i mars. Teatris festivalen är en utmärkt tillfälle att få erfarenhet och respons för framtida uppträdanden av en professionell jury. Evenemanget har fritt inträde och är öppet för alla. 

För mer information om evenemanget