Skip to content

14.08.2017 10:00 - 26.08.2017 20:00

Smaku Porvoo

/ Porvoo 06100 Porvoo

En av de intressantaste evenemangen i år är garanterat borgårestaurangernas gemensamma restauranghappening SMAKU med sin kulmen i en matfest i Kulturhuset Grand.

Smaku bjuder på avslappnad feeling, läckra smaker, möten med olika människor och närproducerad mat. I SMAKU kan man smaka på restauarangernas bästa sk. signature dish -rätter till det facila priset av 5 e. Varje restaurang förverkligar en smakversion av minst en varm eller kall förrätt, huvudrätt och efterrätt.

Avsmakningsportionerna serveras i restaurangerna från den 14.8. och publiken kan rösta på sina favoriträtter. Under SMAKU-evenemanget genomförs en lekfull tävling om den bästa portionen: baserande på kundrösterna och sakkunnigjuryns val utses Borgås Smakskatt 2017, som publiceras vid evenemangsslutet. Mellan alla som röstat, utlottas 2 personers middagar i deltagarrestaurangerna.

SMAKU når sin höjdpunkt under stadsevenemanget Moon River Porvoo lördagen den 26.8. i Kulturhuset Grand, där alla restauranger låter oss smaka på sina bästa rätter. Man kan skaffa portionsbiljetter på förhand i restaurangerna och lördagen den 26.8 i Grands entréaula.

Porvoo 06100 Porvoo