Skip to content

Skridskoevenemanget Ice Skating Tour i Borgå måndagen den 11 december

Ice Skating Tour i Borgå den 11.12.

Det glada och fartfyllda evenemanget Ice Skating Tour kommer igen till Borgå till stora konstisbanan.

På dagen ordnas roligt skridskoprogram för skolelever och på kvällen får familjer roa sig med skridskoåkning kl. 18–20.

På programmet står musik, tävlingar, skridskovals, motionsskrinning, limbo och isdisco. Dj Music bjuder på glad musik. Det ordnas också program för de yngsta i familjen. På platsen finns dessutom möjlighet att testa skridskor. Aktiviteterna leds av instruktörer från Ice Skating Tour. Det kostar ingenting att delta!

– Varje år deltar ca 400–600 ivriga skridskoåkare i evenemanget för familjer. Redan på dagen åker nästan 650 Borgåelever omkring på isen på sina egna turer. I Borgå ordnas evenemanget redan för tolfte gången. Vi har ännu aldrig behövt inhibera evenemanget på grund av vädret, vi har fått uppleva glädjen med skridskoåkning både i regn, slask och snöfall, i temperaturer kring noll och i kyla. En gång har evenemanget flyttats till ishallen på grund av väderförhållandena. Alltid har det varit roligt, berättar Helena Forsbäck-Turunen från stadens idrottstjänster.

Stora konstisbanan finns invid Keskuskoulu och Linnajoen koulu på adressen Gymnasiegatan 22. De som kommer till evenemanget med bil kan på kvällen använda parkeringsplatserna vid skolorna och Idrottshallen.

Turné redan i 20 år

Ice Skating Tour besöker 70 orter under vintern 2017–2018. Det är redan tjugonde året som turnén ordnas. Ice Skating Tour har engagerat skolelever och fått dem att röra på sig från år 1998. Nu ordnas den stora turnén redan för andra gången i samarbete med Finska Konståkningsförbundet. Temat för jubileumsturnén är ”20 years of hard skate”. I konceptet ingår skridskoåkning för skolelever och skridskokvällar för hela familjen. Skoleleverna får åka skridsko en årskurs åt gången under ledning av Tour-ledarna under en timmes tid. Enligt organisationen är temat för skolelevernas skridskoåkning att svettas, ha roligt och försöka.

Konceptet Ice Skating Tour är en helhet som styrs av Finska Skridskoförbundet och genomförs i samarbete med idrotts- och fritidsväsendet i kommunerna, skolorna och Finska Konståkningsförbundet. Evenemanget är möjligt att ordna tack vare understödet av samarbetspartnerna S-gruppen, Fazer, Viking Line, LokalTapiola, Nordqvist och Framery.

Ytterligare uppgifter:

www.luisteluliitto.fi/ice-skating-tour

- Helena Forsbäck-Turunen, idrottssekreterare, tfn 040 762 8606, helena.forsback-turunen@porvoo.fi

5.12.2017 8:25

Categories: Idrott Barnfamiljer