Medborgarinstitutet

Aktuellt

Sega Gubbar må 21.9 Träff kl. 10 vid Kokonhallen för vandring till Seo.
Må 28.9 kl. 10.15. Gymnastik, simning och lunch.

Intressanta kurser på kommande

Isländska ons 23.9 

Placerarens grundkurs må 28.9 

Hygienpass tent ti 29.9 

Höst i trädgården ons 30.9

Bind en egen höstbukett to 1.10

Hemstadens konsthistoria to 1.10

Anmälning till kurserna via internet eller per telefon. Kansliets telefonnummer: måndagar–torsdagar kl. 10–15 

tfn 040 489 9677, 040 837 3701 eller 019 520 2660 

Kurser och nätanmälning

Kurskatalog 2020-2021

Den tryckta kurskatalogen fås från servicekontoret Kompassen vid Krämartorget. Kompassen har öppet till klockan 17.00 i september. Tillfällig störning med Smartumbetalningar i Kompassen.

Maximiantalet deltagare på kurserna är minskat så att säkerhetsavstånd kan hållas. På kursplatsen finns handdesinfektionsmedel. Till kurserna får du komma endast då du är frisk. Vi vill påminna alla att hålla avstånd till andra människor, tvätta händerna genast då du kommer till kursplatsen och skydda munnen och näsan med en engångsnäsduk om du hostar eller nyser. Hosta och nys mot armvecket om du inte har en näsduk till hands.

Guide för deltagare i distanskurser och föreläsningar


Projektinformation

Digidags är ett tvåspråkigt projekt som genomförs gemensamt av de östnyländska medborgarinstituten och som i sin helhet finansieras av Utbildningsstyrelsen. Målet är att ge rådgivning i digitala frågor åt nybörjare och åt dem som känner sig osäkra och behöver hjälp med en digital vardag och de E-tjänster som erbjuds av myndigheter, på fritiden och i arbetslivet.

Man får fråga och repetera tills man lär sig. KoMbi ordnar både kurser och rådgivning. Vi samarbetar gärna med organisationer som har samma mål. De kurser som ordnas inom projektet hittas i vårt anmälningssystem med sökordet Digidags. Välkommen med!

Mera information projektkoordinator, biträdande rektor Maria Malin tfn 040 489 1891.


Vill du arbeta som lärare vid Mbi?

Ifall du är intresserad att arbeta som lärare vid Borgå medborgarinstitut, ta kontakt: maria.malin@borga.fi eller till de ansvariga lärarna: fornamn.efternamn(at)borga.fi

Hur hitta till kurserna i Lypa? Leta reda på höghusadressen Biskopsgatan 8–10 C. Gå därefter rakt över gatan och in på skolgården. Välj den första ytterdörren sett från Biskopsgatan, dörr A, under stora klockan. Lyceiparkens skola är en skofri skola, ta inneskor med! 

Dataskydd, läs mera