Majberget

Endast några kilometer från Borgå centrum mot sydost byggs Majbergets område för ca 1 400 invånare, där naturen skapar en egen frid och där alternativen styrs av principerna om hållbar utveckling.

De närmaste butikerna finns i Vårberga bostadsområde som är beläget på knappa 1,5 kilometers avstånd med cykel eller till fots. Med bil blir avståndet ca 2,5 kilometer. 

Majberget är ett ypperligt bostadsområde för den som njuter av att bo nära naturen. Från en del av egnahemshustomterna kommer man direkt från sin egen gårdsplan till det populära Humla-skidspåret som går bakom de nordligaste tomterna i Majberget. Från områdets sydliga del är det en vacker utsikt över Stensböleviken och till Svinö. Ekuddens naturstig och Ruskis naturskyddsområde med sina fågelskådningstorn ligger också nära Majberget.

Majbergets område är planerat helhetsmässigt ur energieffektivitetssynpunkt börjande från planläggningen. Även invånarna kan med sina val påverka sin egen energiförbrukning, vilket återbetalar sig som lägre el- och uppvärmningskostnader. Majberget är det första bostadsområde där bland annat trafiken är planerad så att det uppkommer minsta möjliga koldioxidutsläpp då man rör sig från en plats till en annan.

I tabellen här under ser du tomterna som finns till salu i området.
Klicka på fastighetens nummer och beräkna tomtens anskaffningskostnader.