Kultur

Bekanta dig med Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgårdens virtuella utställning

I Borgå fortsätter de rådande coronarestriktionerna tills vidare. Därmed håller tyvärr Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården stängt.

Grupputställningen Buy grapes, plums, get to know yourself, som ordnas av fotokonststuderande vid Aalto-universitetet kommer tyvärr inte att kunna öppna för publiken. Utställningen blev ändå byggd, och i och med att vi inte kan öppna dörrarna, beslöt vi för att digitalisera helheten.

Vi bjuder nu in er till Borgå Konsthall och Galleri Gamla Kaplansgården för att bekanta er med de fina helheterna hemifrån.

Läs mer


Unga musiker efterlyses till Sommarmusik i Borgå  

I juli fylls Borgå ljudvärld och gator med levande musik. Till projektet Sommarmusik i Borgå söks nu ivriga 16-23 åriga borgåbördiga musikers. Läs mer om projektet och hur du skickar in din ansökan via länken nedan. Ansökningstiden tar slut 6.5.2021 kl. 15.

Läs mer


Coronarestriktionerna fortsätter tills vidare

Stadens kultur- och utställningslokaler är stängda. Staden stänger också Konsthallen, Galleri Gamla Kaplansgården.

J. L. Runebergs hem och Walter Runebergs skulptursamling öppnas för besökare fr.o.m. 10.5. Guidningar för grupper ordnas inte.

Borgå museums Holmska gården och Gamla rådhuset öppnas 6.5.Konstfabriken och kulturhuset Grands kultursalar hålls stängda.

Kulturevenemangen och verkstäderna ställs in tills vidare.

Det är möjligt att njuta av mångsidig kultur också på distans. Utbudet är omfattande, och nya produktioner publiceras hela tiden. På sidan Digitala kulturtjänster finns olika konserter, sagostunder, pysselverkstäder och till exempel intervjuer med konstnärer.

Digitala kulturtjänster 

Stadens övriga rekommendationer och begränsningar under coronatiden hittar du här:
Rekommendationer och begränsningar


Bekanta dig med stadens digitala kulturutbud

Till digitala kulturtjänster


Följ kulturtjänster på Instagram @kulttuuriporvoo_kulturborga