Kultur

Rekommendationer och begränsningar gällande corona

Stadens rekommendationer och begränsningar under coronatiden hittar du här:
Rekommendationer och begränsningar


Självständighetsdagens konsert i direktsändning

Borgå stads självständighetsdagens konsert ordnas i år utan publik för att garantera säkerheten. Konserten förverkligas på Konstfabriken och sänds i direktsändning på självständighetsdagen kl. 14 via stadens youtube-kanal. På scen får vi se strålande Borgå Big Band med solisterna Jennie Storbacka och Osmo Ikonen. Stadens hälsning förmedlas av Stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Nylander. Det är kostnadsfritt att följa med konserten.

Följ med konserten här


Tippe tomtes julstig

På julstigen får du lära känna Tippe Tomtes tomtevänner. Du hör berättelsen om den lilla tomten Pinni och träffar tamburin-tomten medan lite större tomtar bjuder på musikaliska överraskningar. Föreställningen är tvåspråkig. Föreställningar äger rum ute i Holmska gårdens trädgård och Galleri Gamla Kaplangårdens innergård 1-13.12.2020. Anmälan


Komediföreställningen med skådespelarna Miia Nuutila och Pauliina Hukkanen på Konstfabriken flyttad till våren

Föreställningen Terapian tarpeessa jälleen flyttas till våren 2021. Det nya datumet är 12.3.2021. Biljetter köpta till det ursprungliga datumet är även giltiga till det nya datumet. Ifall det nya datumet inte är passligt så går det att returnera biljetter via nätet fram till 21.12.2020. Mera information om återbetalning på biljetter via länken nedan.

Läs mera


Teleks konserten på Konstfabriken 27 november flyttad till våren 

Konserten med popmusik orkestern Teleks är flyttad till nästa år. Det nya datumet är 23.4.2021. Biljetter köpta till det ursprungliga datumet är även giltiga till det nya datumet. Ifall det nya datumet inte är passligt så går det att returnera biljetter via nätet fram till 21.12.2020. Mera information om återbetalning på biljetter via länken nedan.

Läs mera


Uppenbarelser på säkerhetsavstånd - nutidskonst i J. L. Runebergs hem

Utställning av Borgå Trennial förening 20.8-22.11.2020 i J. L. Runebergs hem.

Petri Hytönen, konstnärlig ledare och bildkonstnär i Borgå Triennial, har bjudit in en grupp samtida konstnärer att presentera verk som skapats under våren 2020. De föddes vid en tidpunkt då vi skulle undvika umgänge och hålla oss hemma. Utställningen återspeglar vårens känslor uttryckta av diverse konstnärer.

I utställningen deltar Päivi Häkkinen, John Rasimus, Kalle Turakka Purhonen och Petri Hytönen. Välkommen!


Bekanta dig med stadens digitala kulturutbud

Stadens digitala produktioner finns nu samlade under en och samma sida.

Till digitala kulturtjänster