Kultur

Lär dig animationsteknik på höstlovet

Lär dig stop motion-animationsteknik i ledning av Vilma Leminen och Filippa Hella. I den två dagar långa verkstaden (onsdag-torsdag) skapar vi cutout-animationsfigurer med rörliga armar och ben som får komma till liv i korta animationsfilmer. Kräver ingen förhandskunskap. Verkstaden riktar sig till elever i åk 4-6.

Läs mer


Titta på videon - Frida Hultcrantz presenterar utställningen Infiltration

I Galleri Gamla Kaplansgården visas Frida Hultcrantz utställning Infiltration 4-27 september. Hultcrantz behandlar i sina målningar utanförskap och ensamhet, osäkerhet och känslan av otrygghet. Hultcrantz målar med olja på plexiglas. Hon fascineras av materialets genomskinlighet.YouTube video


Uppenbarelser på säkerhetsavstånd - nutidskonst i J. L. Runebergs hem

Utställning av Borgå Trennial förening 20.8-22.11.2020 i J. L. Runebergs hem.

Petri Hytönen, konstnärlig ledare och bildkonstnär i Borgå Triennial, har bjudit in en grupp samtida konstnärer att presentera verk som skapats under våren 2020. De föddes vid en tidpunkt då vi skulle undvika umgänge och hålla oss hemma. Utställningen återspeglar vårens känslor uttryckta av diverse konstnärer.

I utställningen deltar Päivi Häkkinen, John Rasimus, Kalle Turakka Purhonen och Petri Hytönen. Välkommen!


Ta en titt på vardagssysslorna i J.L. Runebergs hem på 1800-talet

Barnfamiljer och daghemsgrupper kan via två videon följa med vardagen på 1800-talet, då Fredrika Runeberg och familjens piga Mari råkar ut för överraskande situationer.

De två videorna som är ungefär fem minuter långa har filmats i maj i J.L. Runebergs hem. Produktionen är en del av Borgå stads Mini-Kultis, dvs. kulturfostran för småbarnspedagogiken, och Lek och lär-programmet som är öppet för alla i Runebergs hem.

Videona finns att se på stadens YouTube-kanal Porvoo – Borgå.

Hemma hos Runeberg

Mini-Kultis