Information om kakor

Vad är kakor?

På vår webbplats används det kakor (cookies). De är små, för användaren osynliga textfiler som skickas till din apparat när du besöker webbplatsen.

Kakorna lagras i anslutning till filer som webbläsaren använder. En del av kakorna används under sessionen, en del längre. Kakorna orsakar ingen skada på maskinen du använder.

I nedre vänstra hörnet på sidorna finns en ikon med bilden av en kaka, genom att klicka på den kan man godkänna eller neka användningen av kakor.

Olika kakor för olika syften

Nödvändiga och funktionella kakor säkerställer att webbplatsen fungerar på önskat sätt.
Funktionella kakor förbättrar webbplatsens funktion t.ex. genom att komma ihåg val som du tidigare har gjort, t.ex. webbplatsens språk. Du ser också kartor och kan använda chattboten.

Kartläggningskakor samlar anonyma data och statistik med vilka vi kan utveckla och förbättra webbplatsen.

Med kakor för marknadsföring kan vi t.ex. rikta reklamer för webbplatsens användare. På webbplatsen kan det också finnas länkar till sociala medier som du kan utnyttja när du är inloggad på ditt konto på sociala medier.

Vad händer det om jag blockerar kakor?

Om du blockerar lagring av alla kakor eller tar bort dem, fungerar några funktioner på vår webbplats nödvändigtvis inte rätt. Webbläsaren som används måste också godkänna användning av kakor. Om du blockerar användandet av kakor, leder det till att tjänstens alla funktioner inte går att använda.

Om du inte vill ta emot kakor, kan du förbjuda användningen av kakor. Om du vill kan du också ändra inställningarna i din webbläsare så, att du får ett meddelande alltid när kakor ska sändas till din apparat. Se närmare uppgifter på din webbläsares anvisningar. Observera att dina val gäller en webbläsare. Du behöver alltså göra behövliga val separat med varje webbläsare som du använder.

Kakor som används på denna webbplats

Nödvändiga och funktionella kakor

Publikationssystemet: Systemet minns ditt språkval.
Kunta-Kati -chatbot: Du kan använda webbsidans Kunta-Kati -chatbot.
Kartta.porvoo.fi: Du ser stadens kartor som är inbyggda på webbsidan.
Helle-nätbiblioteket: Du kan använda nätbiblioteket t.ex. reservera material från biblioteket.
Anmälningssystemet Ilmari: Du kan anmäla dig t.ex. till gymnastikgrupper

Kartläggningskakor

Vi använder både Google och Snoobi Analytics på våra sidor för analysera besökarstatistik på vår webbplats. Respons som gäller innehållet på vår webbplats följs upp med hjälp av React & Share -applikationen.

Dessa kakor samlar anonyma data för analysering. Med hjälp av besökarstatistiken samlar vi statistik t.ex. om webbplatsens besökarantal och populäraste innehåll. Den samlade datan innehåller bl.a. besökets längd, nya och återvändande besökare samt via vilken källa besökaren har kommit till webbplatsen, t.ex. sökmotor, länk eller direkt datatrafik.

Marknadsföringskakor

Vi använder också kakor med hjälp av vilka vi kan rikta vår egen marknadsföring och marknadsföring från utvalda tredje parter på webbplatser utanför tjänsten t.ex. enligt vad du har sökt eller vilka sidor du har tittat på i tjänsten. Dessa kakor levereras ofta av en pålitlig tredje part, t.ex Google maps, Youtube, Vimeo, Facebook och Yandex. 

Mera information om dataskydd www.borga.fi/dataskydd