Idrott och friluftsliv

Badstränderna öppnas i juni, simhallen i augusti

Borgå simhall kan enligt uppfattningen just nu öppnas för allmänheten i augusti. Öppningstidpunkten kan ändå ännu ändras ifall koronasituationen ändras under sommaren.

- Landets regering har beslutat att begränsningen för sammankomster ändras i början av juni från nuvarande 10 personer till högst 50 personer. Användarnas trygghet är viktigast och att hålla simhallen öppen kräver i undantagsförhållanden både mer övervakningspersonal och effektiverad städning och desinficering. En öppning av simhallen kan inte anses vara ekonomiskt vettigt på grund av begränsningen av antalet besökare, säger Per Högström från idrottstjänsten.

Simföreningens möjligheter att begränsat använda 25-meters bassängen utreds.

Stadens övervakade badstränder Hasselholmen och Kokon siminrättning öppnas genast i början av juni. Simhallens fasta personal övergår till att ansvara för övervakningen av de här stränderna och ger instruktioner till användarna.

På alla stränder följer man Borgå stads, regionförvaltningsverkets och THL:s säkerhetsanvisningar. Noggrannare anvisningar för användningen av badstränder ges senare.

Tilläggsinformation fås av Per Högström, tfn 0400 212 264, per.hogstrom@porvoo.fi


Anmälning till stadens sommarverksamhet

Annmälning till stadens sommarverksamhet börjar mån 18.5 kl. 9.

Läs mera om sommarens verksamhet och anmäla dig


Tips till motion på egen hand

P.g.a. corona-viruset är så gott som alla idrottsanläggningar inomhus stängda och användningen av utemotionsplatserna har också begränsats. Också all ledd verksamhet håller paus.
Därför är det viktigt att du motionerar på egen hand viktig. Idrottstjänsterna har samlat tips på motionsaktiviteter såväl inomhus som ute.
Vi hoppas att du får vinkar om hur du och din familj kan vara aktiva trots rådande omständigheter.

Titta vad det finns bakom länkarna 


Behöver du fisketillstånd?

Beställ ett fisketillstånd från servicekontoret Kompassen, som samlar in nödvändiga uppgifter för tillståndet och skickar dem till idrottsbyrån. Idrottsbyrån skickar fisketillståndet till kunden per post och fakturerar kunden.

Servicekontoret Kompassen vid Krämaretorget är stängt, så ta kontakt per telefon eller e-post:

mån.–fre. kl. 9–16
tfn 020 69 2250
kompassi@porvoo.fi


Anmälningen till idrottstjänsternas sommarlovsverksamhet

Anmälningstiden för sommaraktiviteterna har flyttats fram.


Vandringsutfärd för specialgrupper till Hossa (nationalpark) i augusti

Läs mera om Hossa nataionalpark och anmälningen