Guidetjänster i Runebergs hem

Under en basguidning bekantar vi oss med J. L. Runebergs liv och produktion samt hör om familjens liv i Borgå. Lämpar sig för både barn- och vuxengrupper.

Basguidning: 40 € (ca 30 min.)
Obs. Museet har bara ca. 20 stolar i användnig under visningar.
På Runebergsdagen 5.2. tar vi inte emot gruppbokningar.

Kontaktuppgifter och reservering av visningar:
Telefon: 040 489 9900 (under museets öppettider)
E-post: runeberg@porvoo.fi

Skolgrupper

För skolgrupper och studerande bokas en guidning för skolgrupper. Guidningen tar ca 30 min och priset är 60 €, inkluderar inträdesavgiften för hela gruppen. För skolgrupper och grupper för småbarnsfostran i Borgå är besöket gratis. Vi önskar att ni bokar er tid på förhand.

Fredrika Runeberg

En berättelse om en stor kvinnlig påverkare och hennes liv. Fredikas karriär som kvinnlig journalist och författare, som mor och samhällsdebattör beskrivs.

Temaguidning 60 €.

Trädgårdsguidning

Fredrikas trädgård är en av få bevarade 1800-tals stadsträdgårdar i Finland. Den restaurerade trädgården blommar från tidig vår till sen höst!

Temaguidning: 60 €. Endast sommarperioden.

Jul i Runebergs hem

Julgranen är klädd med silkesband, hyasinterna doftar i glasen och ljusstakarna är polerade. I Runebergs hem kan man njuta av äkta 1800-tals julstämning. Kom och hör om julfirandet och traditioner på 1800-talet. Hur firade familjen Runeberg jul och hurudana rim skrev de?

Temaguidning 60 €. Endast under jultiden.

Vardag och fest

Kom och höra om vardag och fest, Runebergs favoritmat och tårtor!Vi bekantar oss med 1800-talets köksredskap och sysslor.

Temaguidning 60 €.