Skip to content

Från Hard Rock Halleluja till Finlandia -konsert i Konstfabriken den 26 och 27 oktober

Borgå högstadie- och gymnasieskolor uppträder för första gången tillsammans i en gemensam konsert i Avantisalen i Konstfabriken den 26 och 27 oktober 2017.

Musikklasserna och elever som valt musik som tillval övar in sin del tillsammans under ledning av sin musiklärare Anu Tikka-Blomqvist, Erja Askolin, Soili Koskelainen, Rolf Danielsson, Magnus Strandvik och Ville Huuri i skolan. Låtarna sammanfogas till en helhet under samövningar i Konstfabriken.

Under konserten hör vi bekanta låtar från 1950-talet fram till idag, allt från Hard Rock Halleluja till Finlandia. Varje skola uppträder med två låtar från olika årtionden, bandet och solisterna byter för varje årtionde.

Konserten ges fem gånger under två dagar. Stadens alla 7 och 9 klassister och en del av gymnasie-eleverna får njuta av konserten på skoltid under dags föreställningarna.

Kvällsföreställningen torsdagen den 26 oktober kl. 18 är öppen för publik. Biljetterna (10 €) finns till salu i Konsthallen i Konstfabriken, ti–fre 10–18 lö–sö 11–16 samt vid dörren en halv timme före konserten.

Konserten är en del av Borgå firar det 100-åriga Finland, med temat ”Tillsammans”, samt en del av kulturtjänsternas skolsamarbete.

Tilläggsuppgifter: Tove Karlsson, kulturkoordinator, tfn 040 526 6640, tove.karlsson@porvoo.fi

12.10.2017 8:50

Categories: Kultur Utbildning Barnfamiljer