För barn och skolor

Stadens kulturtjänster erbjuder verkstäder, teaterföreställningar, konserter och andra evenemang för barnfamiljer, skolor och daghem längs med året. Bekanta dig även med det digitala kulturinnehållet.


Spelveckan

Den nationella spelveckan är en temavecka som ursprungligen initierats av biblioteken och kretsar kring spelfostran. Syftet med spelveckan är att bygga en positiv spelkultur och minska på fördomarna mot spelande och spelare. Under veckan ordnas hundratals öppna evenemang runt om i Finland var man bland annat kan spela bordsspel, rollspel, konsol- och datorspel och ta del av föreläsningar och verkstäder som kretsar kring spelkultur. Det nationella evenemanget koordineras av Nationella audiovisuella instituet, peliviikko.fi.

I Borgå ordnas verksamheten under spelveckan av Borgå stads ungdoms-, biblioteks-, kulturtjänster tillsammans med samarbetsparter. Spelveckan 2020 äger rum 9-15.11.

Läs mer


Digitala kulturtjänster

Bekanta dig med stadens digitala kulturproduktioner. Till utbudet hör bl.a. konserter, verkstäder och digitala museibesök.

Digitala kulturtjänster


Barnens lantdagsbal

Pandemin satte käppar i hjulet för Barnens bal år 2020 som nu tvingats flytta till våren 2021. Undantagsvis dansas det därmed på två evenemang i Idrottshallen nästa vår. I samband med festligheterna firas även jubileumsåret Borgå 675.
 
Torsdag 25.3 kl 12-14 
Bal för grupperna som skulle ha dansat våren 2020  

Fredag 26.3 kl. 12-14
Bal för läsårets 2020-21 åk 3 och sammansatta klasser åk 3-4 

Läs mer


Museer och utställningar

Utställningarna i Konsthallen och Gamla Kaplansgården har också fritt inträde.


Nationalstadsparken i Borgå