För barn och skolor

Stadens kulturtjänster erbjuder verkstäder, teaterföreställningar, konserter och andra evenemang för barnfamiljer, skolor och daghem längs med året. Bekanta dig även med det digitala kulturinnehållet.


Barnens lantdagsbal

Barnens bal 2020 ordnas fredagen 30.10.2020 kl. 12-14 i Borgå idrottshall. Balen ordnas för de klasserna som gick misste om balen som skulle äga rum våren 2020. Skolorna bör anmäla sig till evenemanget senat 15.9.2020.

Våren 2021 ordnas balen som vanligt igen för det aktuella läsårets tredjeklasser och sammansattaklasser åk 3-4.

Läs mer


Ta en titt på vardagssysslorna i J.L. Runebergs hem på 1800-talet

Barnfamiljer och daghemsgrupper kan via två videon följa med vardagen på 1800-talet, då Fredrika Runeberg och familjens piga Mari råkar ut för överraskande situationer.

De två videorna som är ungefär fem minuter långa har filmats i maj i J.L. Runebergs hem. Produktionen är en del av Borgå stads Mini-Kultis, dvs. kulturfostran för småbarnspedagogiken, och Lek och lär-programmet som är öppet för alla i Runebergs hem.

Videona finns att se på stadens YouTube-kanal Porvoo – Borgå.

Hemma hos Runeberg

Mini-Kultis


Pysselserie på webben

I serien Askarteluhetkiä – Pysselstunder, visar handledaren Maria Kovanen hur man enkelt kan skapa olika föremål av material man hittar i hemmet. Serien, som består av tre videon på svenska och tre på finska, är inspelad i Konstfabrikens Studio och i Galleri Gamla Kaplansgården. Videon med svenskt tal har finska undertexter och vice versa.

Alla videon finns att se på stadens YouTube-kanal Porvoo – Borgå.

Askarteluhetkiä - Pysselstunder


För världens viktigaste publik

Från och med februari ordnas igen roliga och fascinerande barnevenemang i Konsthallen i Borgå, då evenemangsserien ”För världens viktigaste publik” kör igång. På vårens program står teater, musik och dockor. Föreställningarnas teman är natur, vänskap och drömmar. Biljetter 3 €. Föreställningar


Konstverkstad för familjer

Konstverkstad för familjer som är hemma med sina barn, i Studion i Konstfabriken fredagar kl. 10-13.

Vårens verkstäder är inhiberade. För våren köpta biljetter kan användas för höstens verkstäder eller lämnas tillbaka i Konsthallen.


Konstverkstad för alla åldrar

I verkstäderna jobbar deltagarna kring olika konstteman under ledning av professionella konstnärer från Konstfabriken. Verkstaden ordnas en gång i månaden på lördagar kl. 10-13.

Vårens verkstäder är inhiberade. För våren köpta biljetter kan användas för höstens verkstäder eller lämnas tillbaka i Konsthallen.


Museer och utställningar

Utställningarna i Konsthallen och Gamla Kaplansgården har också fritt inträde.


Nationalstadsparken i Borgå