Skip to content

Bumperball, mässvecka eller Lan-party på höstlovet

Skolornas höstlovsvecka firas i Borgå den 16–20 oktober. För skolelever, unga och familjer erbjuds det mångsidigt program. Årets nyheter är bumperball (bubbelfotboll) och De ungas Borgå-mässvecka.

Ungdomstjänster arrangerar för skolelever och unga en mässvecka med namnet De ungas Borgå, för elever i lågstadieåldern och äldre ungdomar ett Mini-Lan-Party och för elever i högstadieåldern och äldre ungdomar ett Lan-party. Anmälningen till Lan-partyn pågår redan. Till den övriga verksamheten finns det ingen förhandsanmälan.

Bekanta dig med verksamheten och anmäl dig till Lan-partyn.

Idrottstjänsterna ordnar ett motionsläger, en utflykt till SuperPark, ett Motionsland och Bumperball. Det behövs ingen förhandsanmälan till Motionslandet.

Anmälning till idrottstjänsternas övriga höstlovsverksamhet pågår.

De ungas Borgå-mässvecka

Mässveckan erbjuder aktiviteter för eleverna på höstlovet från måndag till fredag klockan 9–17 i ungdomslokal Zentra. Mässveckans varje dag har ett eget tema. På måndag mat och värld, på tisdag kultur, på onsdag hantverk och DIY, på torsdag motion och på fredag spel och sociala medier. Veckans program är avsett för elever i lågstadieåldern och äldre ungdomar. Barn under skolåldern kan delta i evenemanget tillsammans med en vuxen.

På presentationsställen kan skoleleverna pröva på olika verksamheter ända från slöjd till gatukonst samt från gymträning till mopedkörning. På mässveckan kan du till exempel hitta dig en ny hobby, säger ungdomsarbetare Karin Strengell.

Efter mässdagen är ungdomslokalen öppen klockan 17–20 för elever i åk 7 och äldre elever. Kvällsverksamheten innehåller avgiftsfria aktiviteter i anslutning till mässdagen.

Ungdomarna är välkomna att tillbringa kvällen med sina kompisar och ha det trevligt i ungdomslokalen.

Mini-Lan-partyt arrangeras fredagen den 20 oktober klockan 9–17 i ungdomslokalen Zentra. Spelare på alla kunskapsnivåer och i alla åldrar är välkomna. I spelen iakttar vi åldersgränser och K18-spelen är helt förbjudna. Ta med dig din dator, kringutrustning som hör till den samt egen nätverkskabel eller USB-modem. Du kan också komma utan dator och spela t.ex. med konsoler eller brädspel.

Ta del av mässveckans program och deltagaravgifter.

Lan-party  

Lan-partyt för elever i åk 7 och äldre ungdomar börjar fredagen den 20 oktober klockan 18 och slutar lördagen den 21 oktober klockan 14 i ungdomslokalen Zentra. 

Under natten kommer vi att spela, ordna olika tävlingar och umgås i glad stämning. Under efternatten håller vi en s.k. tyst timme, då vi stänger alla skärmar och håller en timmes paus i spelandet. I lokalen kan man också göra annat än att spela, till exempel sysselsätta sig med biljard, pingis eller brädspel. Vi ordnar några rum där ungdomarna kan sova, berättar ungdomsarbetare Ahti Herttua.

Bekanta dig med anvisningarna om Lan-partyt och deltagaravgifter och anmäl dig.

Motionsläger, utflykt till SuperPark och Bumperball 

Motionslägret arrangeras den 16–18 oktober klockan 9.30–15 i Kokonhallen. Lägret är avsett för 8–11-åringar. På lägret orienterar vi, spelar vi fotboll, badminton, innebandy osv.

Utflykten till SuperPark i Vanda arrangeras torsdagen den 19 oktober. Avgången sker på Krämaregatan klockan 10.30 och vi är tillbaka i Borgå cirka klockan 16. Barn under 7 år ska medföljas av en äldre person.

Bumperball (bubbelfotboll) ordnas i Kokonhallen fredagen den 20 oktober klockan 12–14. Kom och prova hur det känns att spela fotboll i en bubbla. Före spelet klär spelarna på sig genomskinliga ”bubblor” som skyddar överkroppen. Så blir vanlig fotboll ett riktigt roligt och underhållande spelevenemang också för tittare. Bumperball är avsedd för barn över 10 år. 

Bekanta dig med närmare anvisningar om evenemangen och deltagaravgifter och anmäl dig.

Motionsland för skolelever och barnfamiljer

Motionslandet arrangeras i Kokonhallen onsdagen den 18 oktober klockan 11-13. I Kokonhallen finns det olika redskap med vilka man kan utöva sport under kontroll men det ges ingen handledning. Barn under 7 år ska ha vuxen sällskap.

Verkstäder i Studion i Konstfabriken även under höstlovet

Ytterligare information:
ungdomsarbetare Karin Strengell, karin.strengell@porvoo.fi, tfn 040 139 7511
ungdomsarbetare Ahti Herttua, ahti.herttua@porvoo.fi, tfn 040 860 1510
idrottsinstruktör Päivi Häkkinen, paivi.hakkinen@porvoo.fi, tfn 040 566 1049

 

2.10.2017 8:43

Categories: Idrott De unga Utbildning Barnfamiljer