Verkstäder

Användningen av munskydd rekommenderas starkt

En stark rekommendation om munskydd gäller tills vidare på alla verksamhetsställen i stadens social- och hälsovårdstjänster. Munskydd behöver inte användas om man har ett medicinskt hinder eller är under 12 år.


Det finns verkstäder med arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte och startverkstäder. Verksamheten är avsedd för dig, en Borgåbo som för tillfället är arbetslös, saknar studieplats eller annars vill få något att göra på dagarna. Vi ordnar planmässig och målinriktad verksamhet med allt från mångsidigt och traditionellt skapande arbete till grupper som fokuserar på olika teman. Vi erbjuder nu ännu mera gruppverksamhet utan åldersgräns.

Du kommer med i arbetsverksamheten via en remitterande instans, t.ex. vuxensocialarbete, socialarbete för barnfamiljer eller den sektorövergripande samservicen som främjar sysselsättningen. Du kan fråga om verksamheten också av socialhandledaren för verkstäderna i WSOY-huset, Jaana Kavakka, tfn 040 809 2244 eller socialhandledaren i Östermalm, Nina Jääskeläinen, tfn 040 514 1507.

I verkstaden deltar du i individuell träning, gruppträning och arbetslivsträning. Verkstadsperiodens längd varierar från några veckor till flera månader. Längden på arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte är alltid minst tre månader. Syftet med verkstaden är att förbättra välbefinnandet och arbetslivsfärdigheten och att främja planer för fortsättningen.

Välkommen till verkstäderna!