Skip to content

Anmälningen till Borgå medborgarinstituts kurser startar den 8 och 9 augusti

Borgå medborgarinstituts kursprogram har delats ut till alla hushåll i Borgå och Askola under perioden 2–3 augusti.

Sammanlagt 550 olika kurser erbjuds vid det tvåspråkiga medborgarinstitutet i Borgå.
Anmälningen till de finskspråkiga och de svenskspråkiga kurserna startar på olika dagar för att undvika rusning. Anmälningen till de finskspråkiga kurserna öppnas tisdagen 8 augusti kl. 10.00 och till de svenskspråkiga kurserna onsdagen 9.8 kl. 17.00.

Snabbaste sättet att anmäla sig är via internet till www.borga.fi/medborgarinstitutet Kurser. De som inte använder dator kan ringa och anmäla sig på svenska onsdagen 9.8 kl. 17.00–20.00 till telefonnumren 040 676 1430, 040 489 9653 eller 040 489 9656.

Terminen inleds i början av september men det lönar sig att i god tid anmäla sig till de kurser som intresserar. Startdatum för varje enskild kurs meddelas i kursbeskrivningen.

Läsårets kursnyheter inom den svenska avdelningen

Inom öppna universitetet kan man läsa Arkitekturhistoria och Hälsovetenskap. Kursen i Arkitekturhistoria hålls av den efterfrågade föreläsaren Pia Wolff-Helminen och ämnet är intressant på så sätt att man lär sig se på sin omgivning med nya ögon. Byggnader både i hemlandet och utomlands blir intressantare eftersom man lär sig förstå dem bättre.

Inom ämnena samhälle och kultur får man får lära sig mera om kreativt skrivande och författardrömmar. Info om logoterapi erbjuds, likaså introduktion i släktforskningsprogram och soldatforskning för släktforskare. Det här läsåret kan man delta i många organiserade vandringar eller utfärder. Det ordnas sex olika ledda vandringar till Borgås naturstigar och guidade vandringar i Borgås parker, en fotoutfärd till Noux naturpark, utfärder till mässan för specialdieter och till operan i Helsingfors. Fåglar över land och hav, resefotografering och digitalfotografering från grunden är andra exempel på nyheter i kursutbudet.

Man får lära sig oceannavigering, svetsning, laga veganmat, fiskmat och medelhavsmat. Man kan få lära sig inredningsplanering, att skapa silversmycken och man får hjälp med sina hobbyprojekt. Danska kan studeras vid en regelbundet pågående kvällskurs under höstterminen 2017. Dataundervisningen omfattar allt från de enklaste grunderna och repetitionskurser för dem som glömt hur man gör till kalkylprogram och nyttan med sociala medier och WhatsApp. Dessutom finns möjlighet till personlig rådgivning om digitala ärenden i dataöppet. För föräldrar och barn erbjuds hantverk, babyfärgbad och babyrytmik.

Bekanta dig även med de finskspråkiga kurserna: Porvoon kansalaisopisto

Ytterligare information om de svenskspråkiga kurserna:

biträdande rektor Maria Malin, tfn 040 489 1891, maria.malin@borga.fi
och om finskspråkiga kurserna biträdande rektor Mika Pohjanen, tfn 040 097 8918, mika.pohjanen@porvoo.fi

 

3.8.2017 11:25

Categories: Utbildning Fritid och hobbyer