Aktuellt i Borgånejdens musikinstitut

Musikinstitutet erbjuder grundläggande konstundervisning inom klassisk musik och Pop & Jazz för barn, unga och vuxna.

Musikinstitutet är en regional läroanstalt. Musikinstitutet erbjuder undervisning i Askola, Borgå, Borgnäs, Lappträsk, Lovisa, Mäntsälä, Pukkila och Sibbo.

Förutom grundläggande musikundervisning  erbjuds också musiklekskolverksamhet, orkester-, kör-, band- och blåsorkesterverksamhet.


Aktuell info

Förlängd anmälningstid till inträdestest för läsåret 2020-2021,
anmäl dig senast den 29.5.

Nya elever anmälar sig elektroniskt via elevprogrammet anmäl dig här

Mera info om olika sätt att studera, sök in

Anmälning av nya elever till musiklekskolan, förberedande undevisningen
och mångdimensionella undervisningen senast den 31.5. 

anmäl dig här

Elever som redan studerar vid musikinstitutet 

Alla elever i musikleken, förberedande undervisningen, mångdimensionella udervisningen samt vid den grundläggande undervisningen
får e-post med länk till fortsättningsanmälan för nästa läsår. Du kan anmäla dig senast den 31.5.


Läsår 2019-2020

Distansundervisningen fortsätter
Musikinstitutet fortsätter distansundervisningen terminen slut under tiden 14.5-29.5.2020.
Musiklekskolans blogg uppdateras ännu varje vecka med nya sånger, lekar och speltips för musikstunder till familjens minsta med föräldrar. Distansundervisningen har fungerat väldigt bra och feedbacken från elever och vårdnadshavare har varit huvudsakligen positiv och tacksam.

Studieprestationer
Eleverna har avlagt nivåprestationer efter 16.3, då vi övergick till distansundervisning, genom internetanslutning och videoinspelning och nivåprov avläggs ännu under tiden 14.5-29.5.  De avslutande studieprestationerna inom grundstudierna och de fördjupade studierna kan eleverna avlägga på traditionellt sätt inför en nämnd i musikinstitutets utrymmen genom att beakta de speciella säkerhetsanvisningarna. Ett litet antal personer är fysiskt närvarande under det individuella nivåprovet. Ett alternativ är också att göra en videoinspelning på musikinstitutet med endast läraren och ackompanjatören närvarande och nämnden utvärderar sen prestationen via inspelningen på distans. De avslutande studieprestationerna kan fortfarande också avläggas helt på distans. Läraren, eleven och familjen kommer överens om det här tillsammans.

Inträdestest
Vårens inträdestest arrangeras i alla verksamhetspunkter under tiden 1.6-4.6.2020 genom att beakta speciell noggrannhet

Se tilläggsanvisningar Läroinrättningens säkerhetsanvsningar

Aktuell information om undervisning

Aktuell information till elever och familjer, såsom tider för gruppernas sammanträdande och anvisningar till eleverna publiceras på musikinstitutets Peda.net-sidor:
peda.net/psmo


Aktuellt

Konserter på musikinstitutets YouTube kanal
Musikinstitutet har under de senaste veckorna gjort inspelningar, som kommer till institutets YouTube kanal.
Lätt på eftermiddagen är den första konsertens namn, och där uppträder Tom Nyman, tenor och Tuula-Marja Tuomela -Nyman, piano.
Mera konserter sätts till, an efter att de editerats färdigt. På kommande är bland annat filmmusik, sommarsånger, allsånger, dansmusik mm.

Musikinstitutets YouTube kanal

Borgå LIVE
Borgå stad producerar live-konserter via nätet. Konserterna är direktsändningar från olika evenemangsplatser runt om i Borgå. Det kostar inget att följa med via nätet.

14.5 kl. 18 Mutaveijarit Konstfabriken
21.5 kl. 19 Romanser och tragedier - Pasi Eerikäinen & Antti Vahtola, Borgå Konsthall
28.5 kl. 19 Duo Malmivaara Villa Albert

Delta i evenemanget via länken borga.fi/live

Mästarkurser för instrumentalister i juni och juli i musikinstitutets utrymmen i Borgå
Nationella stråkakademin håller Celloakademins och Violinakademins mästarkurser i juni fr.o.m. 15.6 under tre dagars tid.
Högst 15 elever och 3 lärare deltar. Därtill arrangerar Stråkakademin en öppen mästarkurs för ca 20 elever i juli i musikinstitutets utrymmen i Borgå. Detta förverkligas genom att beakta speciell försiktighet och de givna säkerhetsanvisningarna.